Dość dobre pierogi. Duży wybór smaków. Pielmieni bardzo dobre. Troszkę zbyt dużo oleju w okrasie a poza tym w porządku. Bardzo miła obsługa. Można zjeść na miejscu i zabrać na wynos (ciepłe lub zimne do późniejszego przygrzania).
Bardzo smaczne pierogi, spory wybór widać że świeże. Miejsca do siedzenia sporo, za dwie osoby zapłaciliśmy koło 40 zł. Oboję wzięliśmy pielmieni w rosole i po 6 pierogów.
Lokal przeciętny pod każdym względem, zarówno jedzenia, wystroju, jak i obsługi. Pierogi z mięsem czy kapustą i grzybami dobre, natomiast pierogi ruskie czy z kurczakiem i pieczarkami dość słabe; barszcz średni w smaku. Pani obsługująca miła, jednak nieco zakręcona – pomimo przypomnienia, nie podała barszczu razem z pierogami, w konsekwencji barszcz podany został dopiero po jeszcze kolejnym przypomnieniu, kiedy pierogi były już prawie zjedzone. Jednocześnie przyznać trzeba, że całkiem sporo osób się tam przewinęło podczas krótkiej wizyty, także ludziom chyba smakują podawane tam pierogi.
O ile naleśniki z twarogiem są genialne i loNa je jeść codziennie i w ilościach wielkich o tyle pierogi z mięsem to nieporozumienie… Farsz słabo zmielony, twardy i nie smaczny. Cebulka na pierogach z litrem oleju… Niesmacznie i nie wrócę na to danie.
Skuszona poleceniem znajomej odwiedziłam pierogarnię na Turzynie i zakupiłam kilogram pierogów z mięsem (mrożonych) – wcale nie tanich. Niestety nigdy więcej! Mięso w środku słabo zmielone i twarde. Ciasto gumowe. Pomimo krótkiego gotowania pierogi się rozlatują i robi się jedna wielka „ciapa” w garnku. Być może inne smaki wypadają lepiej ale tych niestety nie będę nikomu polecać, wręcz przeciwnie.
Radosław “Radziku” Kamiński (zweryfikowany) –
Dość dobre pierogi. Duży wybór smaków. Pielmieni bardzo dobre. Troszkę zbyt dużo oleju w okrasie a poza tym w porządku. Bardzo miła obsługa. Można zjeść na miejscu i zabrać na wynos (ciepłe lub zimne do późniejszego przygrzania).
Google
Natalia (zweryfikowany) –
Bardzo smaczne pierogi, spory wybór widać że świeże. Miejsca do siedzenia sporo, za dwie osoby zapłaciliśmy koło 40 zł. Oboję wzięliśmy pielmieni w rosole i po 6 pierogów.
Google
Paweł Pr (zweryfikowany) –
Lokal przeciętny pod każdym względem, zarówno jedzenia, wystroju, jak i obsługi. Pierogi z mięsem czy kapustą i grzybami dobre, natomiast pierogi ruskie czy z kurczakiem i pieczarkami dość słabe; barszcz średni w smaku. Pani obsługująca miła, jednak nieco zakręcona – pomimo przypomnienia, nie podała barszczu razem z pierogami, w konsekwencji barszcz podany został dopiero po jeszcze kolejnym przypomnieniu, kiedy pierogi były już prawie zjedzone. Jednocześnie przyznać trzeba, że całkiem sporo osób się tam przewinęło podczas krótkiej wizyty, także ludziom chyba smakują podawane tam pierogi.
Google
Marcin Zebrowski (zweryfikowany) –
O ile naleśniki z twarogiem są genialne i loNa je jeść codziennie i w ilościach wielkich o tyle pierogi z mięsem to nieporozumienie… Farsz słabo zmielony, twardy i nie smaczny. Cebulka na pierogach z litrem oleju… Niesmacznie i nie wrócę na to danie.
Google
Sylwia Poziemska (zweryfikowany) –
Skuszona poleceniem znajomej odwiedziłam pierogarnię na Turzynie i zakupiłam kilogram pierogów z mięsem (mrożonych) – wcale nie tanich. Niestety nigdy więcej! Mięso w środku słabo zmielone i twarde. Ciasto gumowe. Pomimo krótkiego gotowania pierogi się rozlatują i robi się jedna wielka „ciapa” w garnku. Być może inne smaki wypadają lepiej ale tych niestety nie będę nikomu polecać, wręcz przeciwnie.
Google