Cool! Great homemade food that someone put a lot of effort into, the waitress was very nice, 'policzki’ were falling apart, 'kotlet schabowy’ was crispy.
We arrived 30 minutes before closing time, but we received the best welcome possible. Fresh kotlet schabowy and really nice cold beer. Service was really good, even at this late hour. Also prices were really fair.
Polecam. Jedliśmy tam dwa dni pod rząd za każdym razem coś innego i wszystko tak samo pyszne. Dodatkowo za każdym razem zostaliśmy powitani pyszną nalewką. Obsługa też bardzo miła. Nie ma problemu żeby się dogadać aby coś lekko zmodyfikować.
Widziałam w menu też parę opcji bez mięsa, także to też na plus. 🙂
*Na zdjęciu pierogi to podwójna porcja na jednym talerzu.
Ale to było dobre! Najlepsza kwaśnica jaką jadłam: gotowana na golonce, z wkładką, idealnie doprawiona, mega porcja, jak dla mnie za duża, ale zjadłam, bo grzech zostawić coś tak dobrego Schaboszczak mega wielki, idealnie wysmażony, soczysty. Do tego pyszna kapusta i ziemniaki. Prawdziwie męska porcja. Następnego dnia zamówliśmy placki ziemniaczane z sosem borowikowym i gulaszem. Tym razem bez zdjęć, byliśmy zbyt głodni po całym dniu w górach Placki chrupiące, idealnie usmażone, sosy pachnące, doprawione, mięsko rozpływające się w ustach. Mniam! Obsługa przemiła i uśmiechnięta. Dodatkowym smaczkiem była nalewka imbirowo-żurawinowa gratis. Idealnie rozgrzewajaca i podsycająca apetyt. Dziękujemy za pyszne dopełnienie weekendu w Szklarskiej
You can ask for Czech/English menu and they accept credit cards. I ordered polish soup with cabbage, piece of meat in it and bread on the side and it was enough as a whole meal. I left satisfied – recommend. They have polish meals and kids menu.
Zuzana (zweryfikowany) –
Cool! Great homemade food that someone put a lot of effort into, the waitress was very nice, 'policzki’ were falling apart, 'kotlet schabowy’ was crispy.
Google
Petr Haas (zweryfikowany) –
We arrived 30 minutes before closing time, but we received the best welcome possible. Fresh kotlet schabowy and really nice cold beer. Service was really good, even at this late hour. Also prices were really fair.
Google
Marysia Gąska (zweryfikowany) –
Polecam. Jedliśmy tam dwa dni pod rząd za każdym razem coś innego i wszystko tak samo pyszne. Dodatkowo za każdym razem zostaliśmy powitani pyszną nalewką. Obsługa też bardzo miła. Nie ma problemu żeby się dogadać aby coś lekko zmodyfikować.
Widziałam w menu też parę opcji bez mięsa, także to też na plus. 🙂
*Na zdjęciu pierogi to podwójna porcja na jednym talerzu.
Google
Sławka Markwitz (zweryfikowany) –
Ale to było dobre! Najlepsza kwaśnica jaką jadłam: gotowana na golonce, z wkładką, idealnie doprawiona, mega porcja, jak dla mnie za duża, ale zjadłam, bo grzech zostawić coś tak dobrego Schaboszczak mega wielki, idealnie wysmażony, soczysty. Do tego pyszna kapusta i ziemniaki. Prawdziwie męska porcja. Następnego dnia zamówliśmy placki ziemniaczane z sosem borowikowym i gulaszem. Tym razem bez zdjęć, byliśmy zbyt głodni po całym dniu w górach Placki chrupiące, idealnie usmażone, sosy pachnące, doprawione, mięsko rozpływające się w ustach. Mniam! Obsługa przemiła i uśmiechnięta. Dodatkowym smaczkiem była nalewka imbirowo-żurawinowa gratis. Idealnie rozgrzewajaca i podsycająca apetyt. Dziękujemy za pyszne dopełnienie weekendu w Szklarskiej
Google
Jarmila Sýkorová (zweryfikowany) –
You can ask for Czech/English menu and they accept credit cards. I ordered polish soup with cabbage, piece of meat in it and bread on the side and it was enough as a whole meal. I left satisfied – recommend. They have polish meals and kids menu.
Google