Bardzo się zawiodłam. Zamówiliśmy deskę z przystawkami, zupę flaki z kalmarów, sałatkę z kurczakiem, kurczaka z gorgonzolą i zupę z owoców morza.
Kurczak zarówno w sałatce jak i daniu głównym był bardzo suchy, miał dziwną konsystencję, nie zjedliśmy do końca. Mieliśmy wrażenie, że nie był świeży. Zupa z flaków po prostu ok, delikatna, trochę jak w szpitalu. Zupa z owoców morza jak dla mnie miała za dużo rozgotowanych elementów, był to jeden wielki mix. Bardziej przypominała polską pomidorówkę z wrzuconymi warzywami i owocami morza. Deska przystawkę była przeciętna, nie było czuć jakości produktów. Efekt wizualny jako jedyny atut. Dania ładnie zaprezentowane jednak smak i jakość pozostawia wiele do życzenia.
Pierwsze wrażenie na duży plus! Udało nam się wcisnąć pomiędzy rezerwacjami więc mieliśmy szczęście:)
Przepyszna włoska pizza, czuć jakość składników.
Obsługa serdeczna i profesjonalna.
Wnętrze stylowe, bardzo przyjemne dla oka.
Na pewno odwiedzę ponownie spróbować innych dań. Do zobaczenia!
Wczoraj odwiedziłem restaurację Krótka Karta i byłem bardzo zadowolony. Jedzenie było wyśmienite – krewetki z patelni w maśle z czosnkiem były rewelacyjne, a pizza śmiało zasługuje na miano najlepszej w Koszalinie. Wnętrze lokalu jest spójne i nowoczesne, wszystko świetnie się komponuje.
Obsługa była pomocna, choć momentami nieco skrępowana, ale uśmiechnięta i znająca odpowiedzi na każde pytanie. Warto docenić zaangażowanie właścicieli, znanych wcześniej z Baru Bosmańskiego – widać, że są blisko swojej działalności i wkładają w nią serce. To idealne miejsce zarówno na pyszne jedzenie, jak i dobry drink lub wino.
Che bello! Koszalinianki, Koszalinianie w końcu mamy w Koszalinie restaurację na poziomie! Sami jesteśmy zszokowani, że w Koszalinie jest restauracja, która oferuje tak pyszne dania. Bulion wołowy – przepyszny z kawałkami wołowiny oraz pysznymi kluskami lanymi, dopieszczony marchewką oraz zielenioną. Bulion taki jaki powinien być. W punkt. Porcja bardzo solidna. Carbonara – proszę Państwa. W końcu mamy w Koszalinie miejsce, gdzie można zjeść prawdziwą carbonarę! Taką klasyczną, bez śmietany, bez cebuli, bez wina, bez kombinacji! Prosta, klasyczna. Taką jaka być powinna, z najlepszymi włoskimi składnikami tj. guanciale czy pecorino. Na żółtku. Zaskoczenie było podanie carbonary na… patelni. Pizza Margherita – mamy swoją teorię, że w nowym miejscu zawsze próbujemy na początku najbardziej podstawową pizzę jaka jest, aby ocenić smak i jakość ciasta, sosu pomidorowego oraz sera. Jeżeli Margherita będzie pyszna to i wszystkie inne powinny. I powiemy tak, królowa Małgorzata Sabaudzka, na cześć której powstała ta pizza byłaby dzisiaj dumna i zachwycona jedząc ją, i my byliśmy! Dopieszczona, napolitańska, przypieczona ale nie spalona! Duży plus dla dojrzałego Pana który ją przygotowywał bo widać było, że mu bardzo zależy na podaniu jak najlepszej i dopieszczonej pizzy. Dawno nie spotkaliśmy się z taką dbałością przy robieniu pizzy. Fajny bajer to krojenie pizzy przy użyciu nożyczek 🙂 Sernik baskijski – co za smak. WOW. Sernik skradł nasze serce. Mimo, iż w Koszalinie są przynajmniej dwie porządne cukiernie to w żadnej z nich nie można zjeść tak pysznego sernika jak w Krótkiej Karcie. Musicie go spróbować. Obsługa – obsługiwała nas młoda Pani, która była miła, uśmiechnięta i nienarzucająca się. My na pewno wrócimy i to niejeden raz. Wy też nie czekajcie, bo warto.
Świetne miejsce do spotkań z rodziną i przyjaciółmi Pyszna zupa cebulowa oraz pizza Lacjum, ekstremalnie rozgrzewająca herbata zimowa- a to wszystko polecił nam kelner Wiktor. Zdecydowaliśmy się mu zaufać i nie żałujemy! Strzał w dziesiątkę. Dziękujemy i na pewno będziemy regularnie odwiedzać ❤️
Karolina “Karolina_Kap” (zweryfikowany) –
Bardzo się zawiodłam. Zamówiliśmy deskę z przystawkami, zupę flaki z kalmarów, sałatkę z kurczakiem, kurczaka z gorgonzolą i zupę z owoców morza.
Kurczak zarówno w sałatce jak i daniu głównym był bardzo suchy, miał dziwną konsystencję, nie zjedliśmy do końca. Mieliśmy wrażenie, że nie był świeży. Zupa z flaków po prostu ok, delikatna, trochę jak w szpitalu. Zupa z owoców morza jak dla mnie miała za dużo rozgotowanych elementów, był to jeden wielki mix. Bardziej przypominała polską pomidorówkę z wrzuconymi warzywami i owocami morza. Deska przystawkę była przeciętna, nie było czuć jakości produktów. Efekt wizualny jako jedyny atut. Dania ładnie zaprezentowane jednak smak i jakość pozostawia wiele do życzenia.
Google
Karolina Str (zweryfikowany) –
Pierwsze wrażenie na duży plus! Udało nam się wcisnąć pomiędzy rezerwacjami więc mieliśmy szczęście:)
Przepyszna włoska pizza, czuć jakość składników.
Obsługa serdeczna i profesjonalna.
Wnętrze stylowe, bardzo przyjemne dla oka.
Na pewno odwiedzę ponownie spróbować innych dań. Do zobaczenia!
Google
Paweł Zapołoch (zweryfikowany) –
Wczoraj odwiedziłem restaurację Krótka Karta i byłem bardzo zadowolony. Jedzenie było wyśmienite – krewetki z patelni w maśle z czosnkiem były rewelacyjne, a pizza śmiało zasługuje na miano najlepszej w Koszalinie. Wnętrze lokalu jest spójne i nowoczesne, wszystko świetnie się komponuje.
Obsługa była pomocna, choć momentami nieco skrępowana, ale uśmiechnięta i znająca odpowiedzi na każde pytanie. Warto docenić zaangażowanie właścicieli, znanych wcześniej z Baru Bosmańskiego – widać, że są blisko swojej działalności i wkładają w nią serce. To idealne miejsce zarówno na pyszne jedzenie, jak i dobry drink lub wino.
Google
Marek Szyperski (zweryfikowany) –
Che bello! Koszalinianki, Koszalinianie w końcu mamy w Koszalinie restaurację na poziomie! Sami jesteśmy zszokowani, że w Koszalinie jest restauracja, która oferuje tak pyszne dania. Bulion wołowy – przepyszny z kawałkami wołowiny oraz pysznymi kluskami lanymi, dopieszczony marchewką oraz zielenioną. Bulion taki jaki powinien być. W punkt. Porcja bardzo solidna. Carbonara – proszę Państwa. W końcu mamy w Koszalinie miejsce, gdzie można zjeść prawdziwą carbonarę! Taką klasyczną, bez śmietany, bez cebuli, bez wina, bez kombinacji! Prosta, klasyczna. Taką jaka być powinna, z najlepszymi włoskimi składnikami tj. guanciale czy pecorino. Na żółtku. Zaskoczenie było podanie carbonary na… patelni. Pizza Margherita – mamy swoją teorię, że w nowym miejscu zawsze próbujemy na początku najbardziej podstawową pizzę jaka jest, aby ocenić smak i jakość ciasta, sosu pomidorowego oraz sera. Jeżeli Margherita będzie pyszna to i wszystkie inne powinny. I powiemy tak, królowa Małgorzata Sabaudzka, na cześć której powstała ta pizza byłaby dzisiaj dumna i zachwycona jedząc ją, i my byliśmy! Dopieszczona, napolitańska, przypieczona ale nie spalona! Duży plus dla dojrzałego Pana który ją przygotowywał bo widać było, że mu bardzo zależy na podaniu jak najlepszej i dopieszczonej pizzy. Dawno nie spotkaliśmy się z taką dbałością przy robieniu pizzy. Fajny bajer to krojenie pizzy przy użyciu nożyczek 🙂 Sernik baskijski – co za smak. WOW. Sernik skradł nasze serce. Mimo, iż w Koszalinie są przynajmniej dwie porządne cukiernie to w żadnej z nich nie można zjeść tak pysznego sernika jak w Krótkiej Karcie. Musicie go spróbować. Obsługa – obsługiwała nas młoda Pani, która była miła, uśmiechnięta i nienarzucająca się. My na pewno wrócimy i to niejeden raz. Wy też nie czekajcie, bo warto.
Google
paula (zweryfikowany) –
Świetne miejsce do spotkań z rodziną i przyjaciółmi Pyszna zupa cebulowa oraz pizza Lacjum, ekstremalnie rozgrzewająca herbata zimowa- a to wszystko polecił nam kelner Wiktor. Zdecydowaliśmy się mu zaufać i nie żałujemy! Strzał w dziesiątkę. Dziękujemy i na pewno będziemy regularnie odwiedzać ❤️
Google