Restauracja znajduje się na drugim piętrze galerii, oddzielona od reszty lokali płotkiem wraz z widokiem na niższe piętro. Podzielona jest na dwa oddzielne punkty (Olivo / Kebab). Ta opinia dotyczy tylko części Olivo, jako że kebaba nie próbowałam.
Menu zarówno w języku polskim jak i angielskim. Zamówienie składa się przy ladzie i tam też się płaci po jego złożeniu.
Czas oczekiwania na podanie jedzenia około 10 minut.
Możliwość dowozu przez glovo.
– Pizza Prosciutto fungi:
Zdecydowanie najlepsza pizza, jaką do tej pory jadłam. Zrobiona na cienkim cieście i zdecydowanie wyższej półki składnikami.
Standardowo sos pomidorowy, mozzarella, oregano + szynka (która jest naprawdę pełna smaku), pieczarki, cebula. Darmowy sos czosnkowy lub ketchup.
Na zdjęciu pizza mała (15 cm) – koszt: 17 zł, gdzie duża (30 cm) 31 zł.
– Filet z kurczaka w sosie borowikowym:
Naprawdę dobre danie, a porcja również jest duża.
Grillowany filet (200 g) wraz z sosem borowikowym, przy czym do wyboru: ziemniaki gotowane/pieczone, frytki, ryż + zestaw surówek lub sałatka śródziemnomorska.
Na zdjęciu ziemniaki gotowane + sałatka śródziemnomorska i kombinacja zdecydowanie warta polecenia, zwłaszcza że dressing do sałatki jest nieziemski. Ziemniaki same w sobie mogłyby być bardziej dosolone (sól jest na stole wiec można dosolić), ale sos grzybowy zrobił dobrą robotę.
Koszt dania: 43 zł nieważne, jaką kombinację się wybierze.
Nie pierwszy raz w tej restauracji podano mi lekko letnie a kiedyś nawet zimne danie. Spaghetti posypano serem ale temperatura dania nie miała żadnych szans na roztopienie go. Makaron spaghetti połamany na tak drobne kawałki, że chyba gotowany był w rondelku. Poza tym był tak rozgotowany jak słynny makaron do pomidorowej z baru mlecznego dawnego PRL. Po zwróceniu uwagi że danie jest zimne, obsługa zaniosla moje nieszczęsne jedzonko na zaplecze i po kilku minutach postawiono je ponownie na moim stoliku. Jednak mam dwie uwagi: żadnego przepraszam, co w tej sytuacji raczej by wypadało a po drugie danie było niewiele cieplejsze jak za pierwszym razem. Ser oczywiście w pierwotnej postaci suchej i startej bez szans na rozpuszczenie.
Nie polecam tego miejsca przybytku.
Jadłam tam parę lat temu jedzenie było przepyszne. Po tych paru latach chciałam wrócić do wspomnień. Niestety nie udało się. Jedzenie okropne robione na przysłowiowy,,odpier..,, nie zderzyłam usiąść do stolika a spagetti już zostało podane.. to już wszystko wyjaśnia. Kolejne danie również makaron tyle że zapiekany trwał chwilę dłużej bo oczywiście musiał się zapiec.. tak jak kiedyś makaron zapiekany ze szpinakiem był hitem tak teraz został tylko twardy przypieczony makaron.. wygląd podkładek drewnianych, szklanek mówi sam za siebie.. po latach nie polecam
Dalej na piętrze w Galerii, jednak przeniesione w inne miejsce, na przeciwko wejścia do kina.
Jedzenie bardzo pyszne.
Córka miała porcje dziecięcą, ale na talerzu był ogrom makaronu ❤️
Duża pizza nr.18 , przepyszna
Lokal przeniesiony na plus, większa „cisza”.
Obsługa bardzo dba o czystość stolików.
V. W. (zweryfikowany) –
Nice place, good service, professional staff and nice pizza.
Google
Natalia (zweryfikowany) –
Menu PL/ENG
Restauracja znajduje się na drugim piętrze galerii, oddzielona od reszty lokali płotkiem wraz z widokiem na niższe piętro. Podzielona jest na dwa oddzielne punkty (Olivo / Kebab). Ta opinia dotyczy tylko części Olivo, jako że kebaba nie próbowałam.
Menu zarówno w języku polskim jak i angielskim. Zamówienie składa się przy ladzie i tam też się płaci po jego złożeniu.
Czas oczekiwania na podanie jedzenia około 10 minut.
Możliwość dowozu przez glovo.
– Pizza Prosciutto fungi:
Zdecydowanie najlepsza pizza, jaką do tej pory jadłam. Zrobiona na cienkim cieście i zdecydowanie wyższej półki składnikami.
Standardowo sos pomidorowy, mozzarella, oregano + szynka (która jest naprawdę pełna smaku), pieczarki, cebula. Darmowy sos czosnkowy lub ketchup.
Na zdjęciu pizza mała (15 cm) – koszt: 17 zł, gdzie duża (30 cm) 31 zł.
– Filet z kurczaka w sosie borowikowym:
Naprawdę dobre danie, a porcja również jest duża.
Grillowany filet (200 g) wraz z sosem borowikowym, przy czym do wyboru: ziemniaki gotowane/pieczone, frytki, ryż + zestaw surówek lub sałatka śródziemnomorska.
Na zdjęciu ziemniaki gotowane + sałatka śródziemnomorska i kombinacja zdecydowanie warta polecenia, zwłaszcza że dressing do sałatki jest nieziemski. Ziemniaki same w sobie mogłyby być bardziej dosolone (sól jest na stole wiec można dosolić), ale sos grzybowy zrobił dobrą robotę.
Koszt dania: 43 zł nieważne, jaką kombinację się wybierze.
Overall 5/5
Google
Dariusz R. (Daras) (zweryfikowany) –
Nie pierwszy raz w tej restauracji podano mi lekko letnie a kiedyś nawet zimne danie. Spaghetti posypano serem ale temperatura dania nie miała żadnych szans na roztopienie go. Makaron spaghetti połamany na tak drobne kawałki, że chyba gotowany był w rondelku. Poza tym był tak rozgotowany jak słynny makaron do pomidorowej z baru mlecznego dawnego PRL. Po zwróceniu uwagi że danie jest zimne, obsługa zaniosla moje nieszczęsne jedzonko na zaplecze i po kilku minutach postawiono je ponownie na moim stoliku. Jednak mam dwie uwagi: żadnego przepraszam, co w tej sytuacji raczej by wypadało a po drugie danie było niewiele cieplejsze jak za pierwszym razem. Ser oczywiście w pierwotnej postaci suchej i startej bez szans na rozpuszczenie.
Nie polecam tego miejsca przybytku.
Google
Justin Mrozek (zweryfikowany) –
Jadłam tam parę lat temu jedzenie było przepyszne. Po tych paru latach chciałam wrócić do wspomnień. Niestety nie udało się. Jedzenie okropne robione na przysłowiowy,,odpier..,, nie zderzyłam usiąść do stolika a spagetti już zostało podane.. to już wszystko wyjaśnia. Kolejne danie również makaron tyle że zapiekany trwał chwilę dłużej bo oczywiście musiał się zapiec.. tak jak kiedyś makaron zapiekany ze szpinakiem był hitem tak teraz został tylko twardy przypieczony makaron.. wygląd podkładek drewnianych, szklanek mówi sam za siebie.. po latach nie polecam
Google
karooli666 (zweryfikowany) –
Dalej na piętrze w Galerii, jednak przeniesione w inne miejsce, na przeciwko wejścia do kina.
Jedzenie bardzo pyszne.
Córka miała porcje dziecięcą, ale na talerzu był ogrom makaronu ❤️
Duża pizza nr.18 , przepyszna
Lokal przeniesiony na plus, większa „cisza”.
Obsługa bardzo dba o czystość stolików.
Google